domenica 12 giugno 2016

Chestie de semantica. Tigani, sau Rromi; Daci, sau Romani?

Tu bei ori not to bei, la o plainca, asta-i intrebarea.

Pai daca vrei, bei, daca nu vrei, ... vrei nu vrei, bea Grigore aghiasma!

Asta e raspunsul, politically correct.

Noi am fost Daci de cand lumea si pamantul, ramurica de Traci ca si alte natii pe aici, acum mai mult sau mai putin disparute.

Chestia e ca noi nu am disparut, si asta a deranjat pe multi mai recent.

Cand in ultimele 3000 de ani am fost noi Romani?  Pai nu prea pana de curand, eram Daci, Valahi, Ardeleni, Moldoveni, si hop deodata au inceput sa ne pompeze in cap idea cu Romanii, ca de... asa se poate face ce vor ei si sa disparem si noi din istorie.

Acum ca suntem Romani, a inceput sa devina ilegal sa numesti alte natiuni conlocuitoare minoritare pe numele lor vechi, e insultator, deci Tigani devin tot Romani, dar ca le mai punem un "r" minuscul dupa prima litera ca sa facem ceva deosebire, deci Rroma, Rromani, etc.

Deosebirea o facem noi, celelate popoare nu o fac, deci noi suntem Tiganii Europei, pardon Rroma, ca sa nu fac puscarie ca spun adevarul cu cuvinte nepotrivite legal.

Si se gasesc unii sa incerce sa forteze istoria inapoi la denumirea de Tigan pe baza absurdei idei ca la un studiu de opinie publica 98% din populatie a zis ca asa vor ei sa fie.

Considerand ca din toti locuitorii tarii asteia cam 7% ar fii Tigani, si sa zicem ca toti cei 2% care nu vor revenirea la denumirea de Tigan ar fii de ai lor, adica Tigani care acum se dau Rrom, raman asadar doar 5% din cetateni care sunt Rrom dar vor sa fie mandri Tigani ca pe vremuri, iar de unde 2% e mai mult decat 5%, rezulta matematic ca cei ce doresc revenirea la vechea denumire de Tigan dintre Rromi sunt o minoritate, iar majoritatea, adica 2%, le place sa fie Rromi.

Ce ti-e si cu statistica asta.

Am o idee, si sa nu ziceti ca nu pot sa am idei, ca se revolta Hitler si Stalin in pamant de ciuda, nici macar la ei nu era interzis sa ai idei, era doar interzis sa spui cuiva ceva despre ele...

Lasam Tiganii in pace sa se cheme Rrom pana la sfarsitul veacurilor, muschii lor, treaba lor, pentru mine tot Gujrati, Katchii, Goa, Punjabi sunt.

Hai sa revenim noi la vechea noastra denumire de DACI, si cu asta basta.

Tara asta sa se numeasca DACIA, iar limba noastra sa fie DACICA MODERNA (sau DACA, ca daca nu... la altitudinea Academie Lingviste DACE).

Bineinteles ca cei ce au facut si desfacut ca sa devina Tiganii de pe vremuri Rroma de azi o sa aplice aceasi metoda ca sa ii faca Daci.

Deci prin introducerea unui "r" imediat dupa prima litera a numelui vor fi si Rromi asimilati Dacilor devenind legal Draci.

Nu ca ar fii mare diferenta pentru restul popoarelor, dar pentru noi cel putin ar fii clar cu cine avem de a face.

Chestie de semantica.





Nessun commento:

Posta un commento